Nova vest
Tenis

Nedelja, 11.10.2009.

11:34

Đoković pokorio Peking

Novak Đoković pobedio je Hrvata Marina Čilića sa 2:0 (6:2, 7:6) i tako trijumfovao na Otvorenom prvenstvu Kine u Pekingu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski teniser je do treće ovosezonske i 14. ukupne titule stigao posle dva sata igre. U meču koji je tokom prvog seta prekinut na skoro 90 minuta zbog kiše, oba tenisera su prikazala sjajnu igru i odigrala nekoliko fantastičnih poena ali u nekim trenucima pravili i velike greške. Na kraju je ipak presudio kvalitet i iskustvo Novaka Đokovića koji će od 19. oktobra ponovo biti treći na ATP listi.

Prvi set, koji je prekidan zbog kiše, dobio je Đoković sa 6:2. Posle 2:2 na početku seta i prekida, najbolji srpski teniser je u nastavak meča ušao koncentrisaniji i uz nekoliko grešaka Marina Čilića lako dobio prvi set.

Međutim, u drugom situacija je bila znatno drugačija jer je Novak lako prepuštao svoj servis Čiliću, a Hrvat je to dobro koristio i dva puta došao u situaciju da servira za set. Ipak, Đoković je uspevao da u tim najtežim trenucima uzvrati protivniku i oduzmr mu servis, a na kraju i da zahvaljujući nervozi Čilića iznudi taj-brejk.

U odlučujućem periodu igre Đoković je opravdao ulogu favorita i sa 7:4 trijumfovao na vlažnoj podlozi turnira u glavnom gradu Kine. U drugom setu oba tenisera su ukupno napravila čak šest brejkova od ukupno osam.

Ovo je bio četvrti međusobni duel Đokovića i Čilića, a naš teniser je dobio svaki meč. Đoković je ovom pobedom došao do svoje treće titule ove sezone i četrnaeste u karijeri. Đoković je na putu do finala eliminisao Haneskua, Troickog, Verdaska i Soderlinga.

Turnir u Pekingu, na kojem je Đoković prvi put učestvovao, igrao se za ukupni nagradni fond od tri miliona i 370 hiljada dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

251 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve